İSG EĞİTİMLERİ
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 4. maddesi gereğince işveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olup bu çerçevede; mesleki risklerin önlenmesi, eğitim ve bilgi verilmesi dâhil her türlü tedbirin alınması, organizasyonun yapılması, gerekli araç ve gereçlerin sağlanması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar.
İş kazaları ve meslek hastalıkları büyük ölçüde eğitimsizlik ve bunun sonucu olarak bilinçsizlik nedeniyle meydana gelmektedir. Gerek çalışanlar gerekse yöneticiler için sürekli olarak iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin sürdürülmesi kaza olaylarının azaltılmasında ve sağlıklı-güvenli bir çalışma ortamı sağlanmasında çok ciddi katkı sağlamaktadır. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 16. ve 17. maddelerinde belirtildiği üzere; iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gerekli çalışmaların yapılması, ayrıca ilgili tedbirlerin alınması amacıyla çalışanların eğitimleri zorunlu kılınmıştır.
Bu doğrultuda amacımız; işletmeler için hazırladığımız yıllık eğitim planları çerçevesinde eğitim programları düzenleyerek işletmeye ve bulunduğu sektöre uygun iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini vermek, çalışanların bilinç düzeylerini ve farkındalıklarını yükseltmek, iş güvenliğine herkesin katkıda bulunduğu çalışma ortamları oluşturmaktır.
1. Genel Konular
Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler
Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları
İşyeri temizliği ve düzeni
İş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar
2. Sağlık Konuları
Meslek hastalıklarının sebepleri
Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması
Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri
İlkyardım
3.Teknik Konular
Kimyasal, fiziksel ve ergonomik risk etmenleri
Elle kaldırma ve taşıma
Parlama, patlama, yangın ve yangından korunma
İş ekipmanlarının güvenli kullanımı
Ekranlı araçlarla çalışma
Elektrik, tehlikeleri, riskleri ve önlemleri
İş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri ile tekniklerinin uygulanması
Güvenlik ve sağlık işaretleri
Kişisel koruyucu donanım kullanımı
İş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü
Tahliye ve kurtarma